Kickstart en aktiv livsstil

- Dag 1, Meal prep som gjør det lett å spise sunt og ta gode valg gjennom hele uka. 

 

Om mealprep: 

Ved å investere litt tid på søndag kan du gjøre det enkelt å spise godt og sunt hele uken. 

I dag skal jeg vise deg hvordan jeg baker mitt hverdagsbrød med spelt, favoritt-lunsjen ingefærwok og koker egg så jeg har et godt og enkelt mellommåltid eller pålegg tilgjengelig for hele uken. 

Hele sekvensen tar meg mellom 40-60 minutter, avhengig av hvor ryddig kjøkkenet er før jeg skal begynne og hvor fokusert jeg er underveis. 

Last ned oppskriftsheftet her

Meal prep, kort og godt: 

1 - Gå gjennom kjøleskapet på fredag eller lørdag, kast mat som har gått dårlig eller som ikke lengre er i tråd med dine mål, noter ned hva du har og hva du trenger. 

2 - Handle det du trenger. 

3 - Rydd og vask kjøkkenet så det er enkelt, praktisk og hyggelig å lage mat her. 

4 - Vask grønnsakene og skjær de i terninger, stek i smør i stekepannen. 

5 - Legg grønnsakene til side, stek kjøttet mens du lager sausen: Lag ingefærpure med stavmikser og litt vann, før du rører sammen potetmel, vann, ingefær, kyllingkraft og soyasus. 

6 - Når kjøttet er stekt, rør inn grønnsakene og sausen, la småputre litt før du setter det til sides for nedkjøling. 

7 - Kok opp vann til egg og ris, mens vannet koker, sett brøddeigen og la den stå og heve i 8-12 timer i romtemperatur. 

8 - Kjøl ned eggene, bre risen utover en tallerken og la kjøle seg ned på benken i 10-15 minutter før den går i kjøleskapet. 

Når det gjelder matbokser har du to alternativer, min favoritt: 

Alternativ 1:
En stor form/boks med gryte som står i kjøleskapet på jobben hele uka, ris tar jeg med hver 2. dag. 

Alternativ 2: 
Porsjoner ris og gryte i små bokser og ta med det du trenger hver dag.